Case

Customs Support Safety

www.customssupport.nl/nl

Eén overkoepelend systeem waarin de operationele, administratieve en financiële afhandeling samen worden gebracht.

 • Branche: Logistiek
 • Rapportcijfer:
 1. Software Ontwikkeling
 2. Consultancy

Customs Support Safety voert gasmetingen op zeecontainers uit met aansluitend de risicoanalyses voor de aangetroffen gassen. Het gaat hierbij om vele tienduizenden containers per jaar.

Met de kennis en betrokkenheid van ZeroPlex hebben we onze processen kunnen vertalen in een operationeel systeem waarbij we nog elke dag de mogelijkheid hebben om dit uit te breiden.

Roy Hendrix
Customs Support Safety

Customs Support Safety logo
Case Custom Support Safety

De situatie

Bedrijven die zeecontainers ontvangen zijn verplicht om te onderzoeken of werknemers, tijdens het lossen of betreden van deze containers, kunnen worden blootgesteld aan gevaarlijke gassen. Customs Support Safety biedt bedrijven hierin een helpende hand door kwalitatieve gasmetingen, zorgvuldige risicoanalyses en hoogwaardige ventilaties van besloten ruimtes aan te bieden.

Afhankelijk van de lading kan een breed scala aan uitdampende productiegassen, sterilisatiegassen of toegevoegde ongediertebestrijdingsgassen een gevaar vormen voor medewerkers die de besloten ruimte moeten betreden.
Om deze mogelijke risico’s in kaart te brengen voeren gasmeetkundigen nauwkeurige stof-specifieke metingen uit. De meetresultaten worden per meting in de vorm van een meetrapport gedeeld met de klant en worden gebruikt om containerstromen te analyseren en klanten hierover te adviseren.

Custom Support Safety case

Het probleem

Customs Support Safety voert gasmetingen en ventilaties uit waarbij de rapporten naar de betrokkenen worden gestuurd. Daarnaast dienen de gegevens van de aangetroffen gasconcentraties te worden opgeslagen voor de risicoanalyse. Het gaat hierbij om vele tienduizenden containers per jaar.

“Als beginnende onderneming is een handgeschreven meetrapport, een telefoontje naar de analist en een Excel-bestand voor de documentatie, planning en facturatie voldoende. Door de groei kwamen er steeds meer telefoontjes, grotere Excel-bestanden en meer administratieve handelingen waardoor we op zoek moesten naar een workflow om te kunnen blijven groeien en de kwaliteit te kunnen waarborgen.” Aldus Roy Hendrix van Customs Support Safety

Safety customs containers Case ZeroPlex

De ZeroPlex oplossing

Aan ZeroPlex de opdracht om één overkoepelend systeem, het GMS, te bouwen. GMS staat voor gasmeetsysteem. Binnen dit systeem worden de operationele, administratieve en financiële afhandeling samengebracht. Het systeem is voor zowel opdrachtgevers als binnen- en buitendienst medewerkers toegankelijk.

Opdrachten worden digitaal aangemeld door opdrachtgevers waarna de orders in het door ZeroPlex gebouwde gasmeetsysteem worden ingelezen. Vervolgens worden de gasmeetskundigen op een efficiënte manier ingepland en kunnen alle opdrachten door de medewerkers worden opgehaald. Via de workflow kunnen de meetresultaten direct vanuit het veld worden geregistreerd en zijn deze beschikbaar voor zowel risicoanalyse als ook voor klanten via een persoonlijke webportal.

Het planningsonderdeel van de software is dusdanig flexibel dat zowel de planner als de gasmeetkundigen de mogelijkheid hebben om van een planning af te kunnen wijken, als de omstandigheden daar aanleiding toe geven.

HET RESULTAAT

Door deze software is kwalitatieve en kwantitatieve groei mogelijk zonder extra personeel aan te nemen. De chemische samenstelling van de gassen wordt op basis van ppm bepaald. De resultaten van de meting worden digitaal direct doorgegeven. Efficiënter werken door de automatisering van de registratie van de metingen, administratieve taken, het maken en bewerken van de planning.

 • consultancy efficiency werkplekbeheer proces ZeroPlex
  Rendement

  De marge is door deze oplossing toegenomen.

 • Groei personeel
  Aantal medewerkers

  Meer containers worden afgehandeld met hetzelfde aantal medewerkers.

 • productie
  Productiviteit

  Tijdwinst
  dankzij
  efficiëntie.

 • Projectondersteuning ICT beheer
  Documentatie

  Geautomatiseerde (wettelijke) documentatie van de gasmetingen.