4 redenen waarom u zou moeten overstappen op glasvezel

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder internet en is het zelfs van essentieel belang voor bedrijven. Bedrijven hebben internet nodig voor het beheren van een website, om met klanten te communiceren en het bijhouden van de administratie. En dit is maar een kleine greep uit de werkzaamheden die via internet gedaan worden. Steeds vaker kiezen bedrijven voor Software as a Service. Je hebt dan geen eigen software en servers meer op locatie, maar gebruikt de software in de cloud. SaaS heeft veel voordelen, maar vereist ook dat de dataverbinding naar het internet voldoet aan de gestelde eisen met betrekking tot betrouwbaarheid en capaciteit. Een goede invulling is dan een aansluiting op het glasvezelnetwerk.

voordelen zakelijk glasvezel Venlo MKB telecom Venlo

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een verbinding dat met de snelheid van het licht data vervoert. Het is een robuust medium bestaande uit flinterdun holle buisjes van glas en knipperende lasers. Hierdoor kan je razendsnel internetten wat leidt tot minder haperingen en een stabiele verbinding voor alle soorten dataoverdracht. Met de juiste glasvezelaansluiting beschik je over snel internet, telefonie, radio en televisie faciliteiten.

Waarom zou je voor glasvezel kiezen?

Om je iets meer inzicht te geven in waarom glasvezel tegenwoordig de beste optie is, hebben wij vier voordelen van zakelijk glasvezel op een rijtje gezet:

1. De snelheid

Een van de grootste voordelen is toch wel de snelheid. In Nederland is internet via glasvezel het snelste beschikbare netwerk. Vaak kan je kiezen tussen de snelheden 50, 100 en 500 Mbps. Als je dit vergelijkt met de gemiddelde internetsnelheid in Nederland, rond de 15 Mbps, is dat een aardig verschil. Hierdoor kan je online snel schakelen met klanten en medewerkers.

2. Upload- en downloadsnelheid

Bij glasvezel zijn de uploadsnelheid en downloadsnelheid gelijk. Dus of je bijvoorbeeld een bedrijfsvideo download of upload, met glasvezel gaat dit gaat even snel. Bij een normaal kabelnetwerk duurt het langer om bijvoorbeeld een video te uploaden dan te downloaden.

3. Meer flexibiliteit

In Nederland mag iedereen zijn diensten in internet, telefonie en televisie aanbieden op glasvezel. Hierdoor wordt keuze in aanbieders aanzienlijk vergroot. Bij een kabelnetwerk heb je per regio vaak één aanbieder waardoor er minder mogelijkheden zijn.

4. Afstand onafhankelijk

Bij aansluitingen op basis van koper neemt de snelheid af naarmate men verder van de wijkcentrale zit. Bij glas speelt deze afstand geen rol in de snelheid.

5. Zeer geschikt voor zakelijk gebruik

De snelheid en flexibiliteit van glasvezel zijn een zeer geschikte mogelijkheid voor zakelijk gebruik. Je kan met veel werknemers tegelijkertijd internetten, grote bestanden versturen of downloaden en videoconferenties houden gaat zonder problemen. Als je bedrijf groeit, kan de snelheid verhoogd worden.

Ben je benieuwd hoe je glasvezel kan aansluiten voor jouw bedrijf? Neem vooral contact op met een van onze experts, wij geven je graag meer informatie en de passende mogelijkheden.

 Lees ook: Zo zorg je ervoor dat je bedrijf beschermd is tegen phishing

Benieuwd naar zakelijk glasvezel in uw postcodegebied? Doe dan onze postcode check!

 

 

ZeroPlex, uw partner in ICT
ICT-beheer, Cyber security, Software development, Cloud en telecom advies of uitbesteden alle ondernemers en MKB+ in de omgeving Venlo, Venray, Belfeld, Tegelen, Blerick, Reuver, Panningen, Boxmeer.