Case

Manufactuur

www.demanufactuur.nl/

In een handomdraai lag de glasvezelkabel in de grond

  • Branche: bedrijfsverzamelgebouw
  • Samenwerking sinds: 2020
  1. Cloud & Telecom
  2. ICT-Beheer

Bij Manufactuur ieder zijn eigen Firewall en wifi netwerk

Als bedrijfsverzamelgebouw biedt de Manufactuur een fantastische werkplek aan zzp’ers, bedrijven en andere harde werkers die op zoek zijn naar een ontspannen en goed georganiseerde kantoorruimte. De Manufactuur heeft namelijk een centrale receptie, verschillende vergaderruimtes, een gemeenschappelijke keuken en gezellige zithoekjes tot haar beschikking. Het is dan ook niet gek dat de Manufactuur vele huurders aantrekt. Daar ontstond echter een probleem. Iedere huurder heeft natuurlijk zijn of haar eigen wensen en zal de werkplek ook daarnaar inrichten. Dat betekende dat iedere huurder onder andere een eigen wifi-netwerk installeerde, een eigen Firewall plaatste of een eigen router regelde. Zoveel hotspots in één gebouw gaan met elkaar storen, dit leidt tot een slechte gebruikerservaring voor iedereen. Reden voor de Manufactuur om bij ZeroPlex aan te kloppen.

Niet vele kleine netwerkjes, maar één groot netwerk

Eerst is ZeroPlex uitgebreid op locatie gaan kijken. Aan de hand van een uitgebreide ICT scan hebben we in een paar dagen tijd een grondige analyse uitgevoerd. Hiermee hebben we knelpunten in de ICT-omgeving geïdentificeerd en benoemd. We hebben de wifi dekking gemeten en onderzocht welke internetverbindingen beschikbaar zijn. Daar kwamen een paar heldere voorstellen uit. Zo is het ten eerste niet de bedoeling dat alle huurders hun eigen wifi apparatuur en router meenemen. Daar krijg je storingen van. Het is een veel beter idee om het netwerk centraal in te richten. Dus: het wifi beheer uit handen van de huurder nemen en in de handen van de verhuurder geven. Daarom hebben we een centraal beveiligd en volledig dekkend wifi-netwerk door het hele gebouw opgezet. Zo kan iedereen veilig en zonder storingen inloggen en van de wifi gebruik maken.

Met dit soort zaken is geen bericht altijd een goed bericht. Alle problemen worden in een handomdraai opgelost. Zo krijg je heel tevreden huurders.

Chantal van Kessel,
van de Manufactuur

Manufactuur logo
interieur
Wat hebben de huurders eigenlijk nodig?

Ook nodigden we uiteraard de belangrijkste groep uit, de huurders, om hen onze plannen en oplossingen te kunnen  presenteren. Want hun mening hadden wij ook nodig: wat willen zij eigenlijk? Wat hebben ze precies nodig? Het is namelijk de bedoeling dat het toekomstige netwerk heel veel verschillende gebruikers aankan. Helaas bleek uit onze metingen dat de oude internet verbinding onvoldoende bandbreedte had om aan de vraag van alle gebruikers te voldoen.

De oplossing bleek voorhanden te liggen: het aanleggen van een glasvezel internetverbinding. Daarmee krijg je razendsnel internet dat voor iedereen bruikbaar is. ZeroPlex vroeg de vergunningen aan, organiseerde het graafwerk en realiseerde zo een glasvezelkabel voor de Manufactuur. Ook vroegen wij aan de huurders of zij hun eigen netwerken en routers wilden opgeven, zodat er in de toekomst geen storingen meer zouden optreden. In ruil daarvoor voorzagen wij alle gebruikers van uitstekend beveiligd en razendsnel internet via verschillende hotspots.

Zakelijk Glasvezel aanleggen
Ieder moment van de dag de verbindingen monitoren

Nu past de ICT-infrastructuur perfect bij de Manufactuur: een rustig en stabiel netwerk dat voor iedereen toegankelijk is. We meten iedere seconde van de dag of alle verbindingen correct zijn en, of alle ICT-middelen beschikbaar zijn. Zo kunnen we direct ingrijpen als bepaalde waarden ineens gaan verschillen. Mocht er dan een probleem optreden, mag de Manufactuur ons natuurlijk altijd bellen. Wij kunnen dan het probleem, op locatie of op afstand, verhelpen.

Manufactuur
De klant aan het woord: ‘in een handomdraai lag de glasvezelkabel in de grond’

Niet alleen ZeroPlex is blij met het resultaat, maar de Manufactuur gelukkig ook. Daarom vroegen we Chantal van de Manufactuur wat perspectief te bieden op ons werk voor het bedrijfsverzamelgebouw. Want wie kan dat beter dan onze klant zelf? Chantal bleek voornamelijk verrast te zijn dat de nieuwe IT-omgeving zo snel ingericht kon worden. ‘We hadden al een aantal positieve verhalen over ZeroPlex gehoord, maar nu kunnen we ook onze eigen review daaraan toevoegen. Tijdens het kennismakingsgesprek hebben we ZeroPlex eigenlijk vrijwel direct met ons vraagstuk opgezadeld: zo, hier zijn alle sleutels, dit is een plattegrond van het gebouw, ga maar aan de slag. En dat is feilloos gegaan! De inventarisatie en communicatie verliep soepel. De voorstellen waren helder en de implementatie verliep ook volgens planning. De glasvezelkabel lag in een handomdraai in de grond en nu hebben we fantastisch internet’.

Voor Chantal is het vooral belangrijk dat ze de klanten van de Manufactuur een betrouwbare en veilige verbinding aan kan bieden. ‘Dat zien we echt als een unique selling point. We willen graag werkplek bieden aan de meest innovatieve bedrijven van de regio, dus het is daarom heel handig het allersnelste internet van Venlo te hebben. Het IT-verhaal moet gewoon kloppen.  Iedere huurder werkt natuurlijk met vertrouwelijke informatie en die moeten we een 100 procent veilige verbinding kunnen aanbieden. En zodra er een storing is, moet die direct opgelost kunnen worden. Dan is het enorm fijn om een ICT-professional als ZeroPlex achter je te hebben staan. Die kunnen direct remote storingen oplossen, of staan gauw voor de deur als dat niet kan. Daarom is het heel fijn dat hun kantoor ook in de buurt is’. 

Manufactuur buiten

Tot slot zijn de huurders volgens Chantal ook heel positief over de inrichting van de nieuwe IT-omgeving. Of althans, daar gaat ze vanuit. ‘Met dit soort zaken is geen bericht altijd een goed bericht. Alle problemen worden in een handomdraai opgelost. Zo krijg je heel tevreden huurders. Daarom hebben we ook een grote groepsapp, waarin alle vragen en problemen gemeld kunnen worden. Dat is ook belangrijk voor ons: we willen niet dat zij zich niet serieus genomen voelen of dat ze denken dat ze een nummertje zijn. Dat verlangen wij namelijk ook van de partijen waarmee wij zelf samenwerken.

Ontmoet ZeroPlex

Graag komen we met u in contact om samen met u een oplossing te bedenken voor uw ICT-uitdaging.

"*" geeft vereiste velden aan

Accepteer voorwaarde*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Over ons ZeroPlex groepsfoto voor mobiel