Stress en zijn invloed op het wifi-signaal: Intern onderzoek

Herkent u dat?  Een hapering in de wifi-verbinding, juist wanneer u gespannen bent? We zijn er aan gewend geraakt dat we altijd en overal internet hebben. Maar juist op momenten van stress en spanning lijkt de verbinding te haperen.

Recent onderzoek suggereert dat stress op de werkvloer niet alleen onze mentale gezondheid beïnvloedt maar ook de kwaliteit van de wifi verbinding. In dit artikel leest u daar meer over.

Stress en de effecten op de werkvloer:

Stress op de werkvloer kan worden veroorzaakt door diverse factoren, zoals hoge werkdruk, conflicten met collega’s of problemen met deadlines. Dat kan leiden tot een verminderde concentratie, verhoogde spanning en vermoeidheid.

Gedurende een periode van drie maanden hebben we een intern onderzoek uitgevoerd onder onze medewerkers. Onze medewerkers werden regelmatig gemeten op hun stressniveaus met behulp van gestandaardiseerde vragenlijsten, gelijktijdig werd de wifi-signaalsterkte op hun werkplek gemonitord.

ZeroPlex verbinding met stress grafiek

Resultaten:

De resultaten van het onderzoek tonen aan dat er een samenhang bestaat tussen stressniveaus van medewerkers en de sterkte van het wifi-signaal op de werkplek. Op dagen met hogere stressniveaus vertoonden de wifi-signalen een aantoonbare afname in sterkte en stabiliteit.

De bevindingen van dit onderzoek laten zien dat het goed is om regelmatig te ontspannen en op die manier de stress te verminderen. Dat zal de gezondheid én productiviteit op de werkvloer verbeteren.

Conclusie:

Dit intern onderzoek wijst op een verband tussen stress op de werkvloer en de sterkte van wifi-signalen. Verder onderzoek is noodzakelijk.

We wensen u een fijne 1 april dag, het onderzoeksteam van ZeroPlex.

Komt u graag in contact met ons of wilt u meer over ons weten? Klik dan hier voor onze contactgegevens.
Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.