‘ISD-END’: KPN stapt over op VoIP

‘ISD-END’: KPN stapt over op VoIP

De naam nodigt al ervoor uit: ISDN bereikt bij KPN binnenkort haar ‘ISD-END’. De telecomdienst heeft op 13 april aangekondigd dat het bedrijf wil starten met de uitfasering van ISDN. Dat houdt in dat de diensten van KPN, die nu nog via een ISDN-verbinding tot stand komen, binnenkort omgezet gaan worden naar VoIP. Dat proces zal een positieve invloed hebben op jouw communicatiemogelijkheden als gebruiker. Daarom besteedt ZeroPlex graag wat meer aandacht aan de voordelen van VoIP en wat de uitfasering voor jou als gebruiker gaat betekenen.

Wat gaat er gebeuren?

Op 1 september 2019 wil KPN volledig van haar ISDN1-, ISDN2- en PTSN-diensten afgestapt zijn. Deze verbindingen worden namelijk niet meer dan modern gezien. De ISDN15-, ISDN20- en ISDN30-diensten zullen nog tot 1 januari 2021 ondersteund blijven worden. Voor de oude enkelvoudige en meervoudige verbindingen komen nu VoIP-verbindingen in de plaats. Dat wordt gezien als een van de meest moderne communicatieoplossingen. VoIP is telefonie waarbij gebruik gemaakt wordt van internet of een ander IP-netwerk om een verbinding tot stand te laten komen. Zulke verbindingen zijn kwalitatief sterk, onafhankelijk van de locatie en betrouwbaar. Als de verbinding via VoIP tot stand komt, is de kans dat het netwerk eens uitvalt namelijk kleiner dan bij klassieke verbindingen zoals de ISDN- en PTSN-verbindingen.

Wat zijn de voordelen?

Maar wat heeft dat nu precies voor voordeel voor jou als gebruiker van de VoIP-verbinding? Je kunt VoIP als de meest moderne manier van communiceren beschouwen. Een VoIP-verbinding zorgt voor een optimale bereikbaarheid, omdat het een veel betere ondersteuning voor verschillende vormen van communicatie biedt. Veel bedrijven gebruiken hun verbinding namelijk niet alleen meer voor simpele telefonie. Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld videogesprekken en Cloud-telefonie ook een groot onderdeel geworden van de telefoondiensten die ondernemingen gebruiken. Die diensten functioneren het beste op de moderne VoIP-verbinding. Ook is een VoIP-verbinding een stuk goedkoper en zijn de technische mogelijkheden groter.

Als bedrijf heb je dus veel baat bij deze overstap. Je kunt uiteraard jouw ISDN-verbinding tot de definitieve uitfaseringsdatum aanhouden, maar waarom zou je niet nu al genieten van de voordelen die VoIP jou kan bieden? Overstappen is namelijk nu al mogelijk. ZeroPlex biedt jou in ieder geval graag hulp om jouw VoIP-verbinding tot stand te laten komen. Vraag ons daarover gerust om meer informatie.