Van Office naar Microsoft: deze naamswijzigingen kun je binnenkort verwachten

Het is tijd voor verandering bij Microsoft. Vanaf 21 april 2020 krijgt Office 365 namelijk een nieuwe naam: Microsoft 365. Zowel consumenten als zakelijke gebruikers van Office 365 zullen met deze verandering te maken krijgen. Geen zorgen, los van de naamsverandering verandert er niets aan het aanbod van Microsoft. Sterker nog: de gebruiker krijgt er zelfs een paar interessante features bij! Lees hieronder wat je precies van Microsoft 365 kunt verwachten en welke pakketten een andere naam toegewezen krijgen.

Wat is Office 365?

Office 365 is de verzamelnaam voor een aantal softwarepakketten die Microsoft aanbiedt. De meest beroemde pakketten zijn natuurlijk Word, Excel en PowerPoint. In de loop der jaren heeft Microsoft echter ook een aantal andere interessante softwarepakketten ontwikkeld. Eén daarvan is Microsoft Teams, een handig programma waarmee thuiswerken zo makkelijk en veilig mogelijk wordt gemaakt.

Waarom wil Microsoft de pakketnamen veranderen?

Microsoft ontdekte dat er enige verwarring bestond over de huidige namen voor consumentenabonnementen en zakelijke abonnementen. Daarom wilde Microsoft voor ‘Microsoft 365’
gaan, zodat er meer eenheid bestaat tussen de namen van de pakketten. Er verandert dus inhoudelijk eigenlijk niets. Zowel de functies als de prijzen van de pakketten blijven hetzelfde.

Wat voor extra functies worden beschikbaar gemaakt?

Goed, eigenlijk verandert er wél iets: je krijgt straks meer waar voor je geld! Microsoft gaat namelijk aan de slag met Artificial Intelligence. Zo zal de Editor-functie in Word een stuk slimmer worden, waardoor je betere teksten kunt schrijven. En ook PowerPoint krijgt een handig stukje technologie erbij: het programma kan straks controleren hoe jij presenteert en laat zien hoe je de presentatie, bijvoorbeeld qua toonhoogte of snelheid, nog verder kunt verbeteren.

Dit verandert er precies qua naam bij Microsoft:

Ben je benieuwd hoe jouw softwarepakket straks zal heten? ZeroPlex heeft alle naamsveranderingen in overzicht gezet. Sommige pakketten zullen echter hetzelfde blijven. Zo is er geen nieuws over een eventuele naamsverandering bij de Enterprise licenties van Office 365 (E1, E3 en E5). Ook de licenties die voor overheidsinstellingen of scholen bedoeld zijn zullen voorlopig Office 365 blijven heten. Wij laten het je uiteraard weten als hier nog verandering in komt. En neem trouwens vooral contact met ons op als je vragen hebt over Microsoft, of als je wilt weten welk pakket jouw bedrijf het beste kan ondersteunen. Wij helpen je graag!

Oude naam  Nieuwe naam
Office 365 Business Premium Microsoft 365 Business Standard
Office 365 Business Essentials Microsoft 365 Business Basic
Microsoft 365 Business Microsoft 365 Business Premium
Office 365 ProPlus Microsoft 365 Apps
Office 365 Business Microsoft 365 Apps
Microsoft 365 F1 Microsoft 365 F3
Office 365 F1 Office 365 F3
Office 365 Home Microsoft 365 Family

 

Komt u graag in contact met ons of wilt u meer over ons weten? Klik dan hier voor onze contactgegevens.
Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.