Case

CTV Multimodal Container Transport

www.ctv-transport.com/

Door de inzet van het maatwerk TMS, specifiek gebouwd voor de afhandeling van containers is CTV in staat om telkens nieuwe verbeteringen door te voeren.

 • Branche: Logistiek
 • Rapportcijfer:
 1. Software Ontwikkeling
 2. Consultancy

Het grote voordeel van ZeroPlex is dat zij de tijd nemen om samen te sparren over nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Hierdoor weten we vooraf dat de geplande ontwikkeling ook het gewenste resultaat zal opleveren.

Loek Berden
CTV Multimodal Container Transport

CTV transsport case
CTV Transport case ZeroPlex

De situatie

CTV vervoert containers zo snel, efficiënt en duurzaam als het maar kan. Om exact te voldoen aan de eisen en wensen van de klant op het gebied van transport; combineert CTV rail, water en weg optimaal. CTV gebruikt inland rail- en bargeterminals om containers snel en filevrij vanuit drukke zeehavens naar de logistieke knooppunten in Venlo en Duisburg te halen. Van daaruit volgt de regie via intermodaal transport naar de eindbestemmingen in heel Europa.

CTV Transport case ZeroPlex

Het probleem

De containers kunnen tot in de puntjes worden ingepland. Door externe factoren kan het zo zijn dat een container wordt vertraagd, denk aan extreme weersomstandigheden, een blokkade in het Suezkanaal of files. Het bestaande systeem voorzag niet in de mogelijkheid om op grote schaal de nodige aanpassingen aan statussen, opvolgacties en kosten door te voeren. Met als gevolg het achterlopen op de realiteit en veel extra controle werk op inkomsten en uitgaven.

ICT software op maat CTV Transport case ZeroPlex

De ZeroPlex oplossing

ZeroPlex heeft samen met CTV het hele logistieke (bedrijfs-)proces in kaart gebracht. Vanuit hier werd duidelijk welke bedrijfsonderdelen gekoppeld moesten worden. De container-status moest worden gekoppeld aan de vervoerder, aan de planning en aan de financiële verwerkingssoftware. Hiervoor heeft ZeroPlex een maatwerk TMS geschreven welk de volledige containerafhandeling van offerte tot factuur bewaakt en/of afhandelt.
Er zijn geautomatiseerde koppelingen met PortBase, trein- en barge operators, Exact, de douane/handhaving en een webportal waarbij klanten dynamisch de status van hun opdrachten kunnen inzien. Het TMS faciliteert tevens de vestigingen in Duisburg en Basel met eigen financiële afhandeling.

HET RESULTAAT

De efficiënte software, zorgt ervoor dat CTV de container-status eenvoudig kan bewaken en aanpassen. Eventuele afwijkende levertijden worden automatisch doorberekend. De facturen worden automatisch gegenereerd. Containers worden continue gemonitord op locatie- en stand tijd.

Door de inzet van het TMS is CTV in staat om telkens nieuwe verbeteringen door te voeren en daarmee zowel innoverend als kwalitatief en kwantitatief op een hoog niveau service aan haar relaties te bieden tegen concurrerende tarieven. In een logistieke wereld waarin alles draait om snelheid, kwaliteit en prijs voorziet deze software in het realtime automatiseren van processen waardoor medewerkers meer tijd hebben voor de bewaking van processen in plaats van het oplossen van problemen. Dat is een echte winst!

 • consultancy efficiency werkplekbeheer proces ZeroPlex
  Werknemers

  Meer containers worden afgehandeld met hetzelfde aantal medewerkers.

 • consultancy quickscans software development documentatie
  Monitoring

  Locatie monitoring
  van elke container.

 • Projectondersteuning ICT beheer
  Documentatie

  Geautomatiseerde (wettelijke) documentatie.

 • klantenportaal maatwerk software development ZeroPlex
  Klantenportaal

  De status van de containers is inzichtelijk voor klanten.