Groene ICT

Groene ICT: goed voor het milieu én jouw portemonnee

Groene ICT klinkt als iets wat we in eerste instantie vooral bij bedrijven als Facebook, Apple en Google zullen vinden. Zij hebben immers het budget ervoor en willen als multinationals natuurlijk graag positief in de milieuvriendelijke spotlights staan. Dat is gelijk weer een mooi stukje marketing. Maar wees niet bang: je hoeft geen Google of Apple te heten om tijd en aandacht aan groene ICT te kunnen besteden. Ook op kleinere schaal kan groene ICT namelijk een hoop voordelen opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor jouw eigen portemonnee. ZeroPlex legt het je graag uit.

Maatschappelijk verantwoord!

Groene ICT is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het omvat een aantal belangrijke zaken die jou helpen milieuvriendelijker te kunnen werken. Dat kan door bepaalde bedrijfsprocessen slimmer te maken. Maar groene ICT bestaat ook uit het doen van aanpassingen aan de producten waarmee je werkt. Zo bestaan er tegenwoordig meer dan voldoende energiezuinige en efficiënte apparaten die bijzonder duurzaam zijn. Philips heeft bijvoorbeeld een fantastische monitor met sensoren ontwikkeld. Daardoor schakelt het beeldscherm uit zodra hij ziet dat jij je werkplek verlaat. En denk eens aan de verlichting op jouw kantoor, het dagelijkse batterijgebruik of het printen van documenten? Ook dat zou allemaal anders kunnen.

Het grootste voordeel van groene ICT is natuurlijk dat het jouw bedrijf een stuk vriendelijker voor het milieu maakt. Dat is heel belangrijk. Maar vergeet ook niet wat groene ICT voor jou kan betekenen. Het opstarten van een duurzame bedrijfsvoering kan jou namelijk bijzonder veel geld op jaarbasis schelen. En dat merk je niet alleen aan jouw lagere energierekening, maar dat zie je ook terug in jouw uitgaven aan bijvoorbeeld cartridges, batterijen en papier. Daarnaast gaat de nieuwe, duurzame technologie ook veel langer mee dan verouderde apparatuur: het zal de investering, dus ook op de lange termijn, waard zijn.

Groene ICT begint met bewustwording. Werp eens een blik op jouw eigen bedrijf en de bijbehorende processen. Wat kan efficiënter en duurzamer? Het antwoord valt te vinden in het verrichten van metingen. Daar zijn talloze slimme apparaten of meters voor, die nauwkeurig kunnen bijhouden welke processen of apparaten de meeste energie verbruiken. Vervolgens kan bekeken worden welke aanpassingen voor meer duurzaamheid kunnen zorgen. ZeroPlex biedt daar graag hulp bij aan: wij vinden het een fantastische uitdaging om jouw ICT zo groen als mogelijk te maken. Daarvoor duiken wij diep in jouw bedrijfsvoering om uit te vinden welke processen efficiënter en duurzamer gemaakt kunnen worden. Benader ons gerust voor meer informatie.

 

Komt u graag in contact met ons of wilt u meer over ons weten? Klik dan hier voor onze contactgegevens.
Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.

 


 

ZeroPlex, uw partner in ICT

ICT-beheer, Cyber security, Software development, Cloud en telecom advies of uitbesteden alle ondernemers en MKB+ in de omgeving Venlo, Venray, Tegelen, Blerick, Reuver, Panningen, Boxmeer.