Microsoft op de schop: ‘Planner’ wordt ‘Tasks’ in Teams

Er zijn grootschalige veranderingen gaande bij Microsoft. Zo schreven we al eens eerder over de naamsveranderingen die werden doorgevoerd. Sinds 21 april 2020 heeft Office 365 namelijk een nieuwe naam: Microsoft 365. Microsoft ontdekte dat er enige verwarring bestond over de huidige namen voor consumentenabonnementen en zakelijke abonnementen. Daarom wilde Microsoft bijvoorbeeld voor ‘Microsoft 365’ in plaats van ‘Office 365’ gaan, zodat er meer eenheid bestaat tussen de namen van de pakketten. Nu is het tijd om het volgende programma van rebranding te voorzien: Microsoft Planner in de Teams app zal binnenkort ‘Tasks in Teams’ heten.

Microsoft Planner wordt Tasks in Teams

Wat is Teams?

Ben je nog niet bekend met Teams? Dan brengen wij je graag op de hoogte. Teams is een online communicatie- en samenwerkingsplatform dat vele praktische mogelijkheden aanbiedt. Zo kun je via het platform chatten of videoconferenties starten. Ook kun je een gemeenschappelijke bestandsopslag delen en andere bekende applicaties gebruiken, zoals Word, Outlook, Excel en PowerPoint. Je krijgt toegang tot dit platform als je een abonnement van Microsoft 365 hebt. In deze blog lees je nog veel meer over de mogelijkheden van Teams en waarom Teams bijvoorbeeld thuiswerken bijzonder eenvoudig en veilig maakt.

Tasks in Teams

Goed, op dit handige platform vind je dus ook een tool om activiteiten of taken in te delen en te plannen. Deze applicatie heet Planner, maar daar zal dus binnenkort verandering in komen. Microsoft 365 heeft namelijk een bericht gestuurd naar haar gebruikers dat het bedrijf Planner grootschalig wil rebranden. Die verandering zal tussen juni en mid-juli plaats gaan vinden. Planner krijgt dan niet alleen de naam Tasks: ook de beleving van de applicatie zal voor de gebruikers anders worden. Zo zullen gebruikers van Teams hun individuele taken en teamtaken straks niet alleen in Teams te zien krijgen, maar ook op andere kanalen, zoals Outlook. Ook de mobiele gebruikers van Teams zullen een aanpassing ontdekken. Zij krijgen straks niet alleen een to-do-lijst gepresenteerd, maar ook een verbeterd overzicht van de taken die nog te voltooien zijn.

Verschil alleen merkbaar voor Teams-gebruikers

Overigens zullen gebruikers van Microsoft To Do en Planner, die deze applicaties buiten Teams om toepassen, geen verschillen gaan merken. Deze update is alleen voor Teams-gebruikers beschikbaar. En ook deze groep zal slechts stapsgewijs verschil ontdekken, omdat Microsoft deze nieuwe aanpassing heel voorzichtig wil uitrollen. Zo zal de applicatie eerst ‘Tasks by Planner and To Do’ heten, om vervolgens de desktopnaam naar ‘Tasks’ te veranderen. Zo kun je langzaam aan de aanpassing wennen.

Wil je meer weten over Teams, Tasks in Teams of andere producten van Microsoft? Gelukkig weten onze experts daar alles over. Neem vooral contact met ons op om meer te leren over hoe Microsoft jouw onderneming kan ondersteunen.