Microsoft Teams: makkelijk en snel informatie delen vanaf één platform

Werk jij op het moment ook vanuit huis? ZeroPlex schreef al eerder over thuiswerken en hoe jij jouw thuiswerkplek het beste kunt organiseren. Maar succesvol thuiswerken heeft niet alleen met een goede stoel of een rustige omgeving te maken. Ook de apparatuur en de programma’s waarmee je werkt, hebben invloed op jouw productiviteit. Gelukkig heeft Microsoft daarvoor Teams in het leven geroepen. Dat is een platform waarmee thuiswerken zo makkelijk en veilig mogelijk wordt gemaakt. Als expert op het gebied van ICT en bedrijfssoftware is ZeroPlex een groot fan van Teams. Wij vertellen je daarom graag meer over wat het platform voor jou kan betekenen!

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is sinds 2017 in Nederland beschikbaar en is onderdeel van het Microsoft 365-pakket (het oude ‘Office 365’). Teams is een online communicatie- en samenwerkingsplatform dat vele praktische mogelijkheden aanbiedt. Zo kun je via het platform chatten of videoconferenties starten. Ook kun je een gemeenschappelijke bestand opslag delen en andere bekende applicaties gebruiken, zoals Word, Outlook, Excel en PowerPoint. Dat maakt Teams bijzonder efficiënt: je hebt alle veelgebruikte programma’s van Microsoft direct bij de hand, doordat ze op één platform geïntegreerd zijn.

Breng communicatie en informatie terug naar één plek

Teams is dus een praktisch platform dat thuiswerken en communiceren met je collega’s heel makkelijk kan maken. Helaas heeft alleen nog niet ieder bedrijf de kracht van Teams ontdekt. Zo kiezen veel ondernemingen ervoor om voor informatie-uitwisseling verschillende programma’s te gebruiken. Een applicatie om te kunnen mailen, eentje om te kunnen videobellen of teksten te schrijven, weer een ander programma om bestanden te kunnen delen. Wanneer dit soort programma’s onderdeel van hetzelfde platform zijn, kun je alle informatie makkelijk synchroniseren. Dat scheelt een hoop tijd en uitzoekwerk. Of ‘dubbele’ bestandjes, omdat je een document steeds als bijlage heen en weer moet sturen. Als je dus communicatie en informatie terugbrengt naar één plek, waar alle collega’s toegang tot hebben, zet je pas echt een stap in de richting van succesvol thuiswerken.

Teams ‘concreet’: wat kun je als gebruiker met het platform?

Laten we de mogelijkheden van Teams iets concreter maken. Je kunt er documenten en mappen delen, (video)bellen, chatten, overzichten van taken bijhouden, plannen en van dit alles ook nog eens de voortgang bewaken. En dat terwijl je met het hele bedrijf altijd vanuit dezelfde basis werkt: het Teamsplatform met diens mappen en documenten. Jullie hebben dus alles bij de hand. En nog een mooi voorbeeld: ook het organiseren van videoconferenties met personen zonder Teams wordt door het platform buitengewoon makkelijk gemaakt. Je plant de meeting vanuit jouw gesynchroniseerde Teams agenda, je voegt externe deelnemers toe, voorziet je meeting van een onderwerp en verzendt de uitnodiging. De ander ontvangt een link en kan zo makkelijk deelnemen aan het gesprek, zonder Teams te hoeven hebben.

Overtuigd? Vraag ZeroPlex gerust om meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van Teams