Nieuwe veiligheidsfuncties voor inloggen met de Microsoft Authenticator

Als gebruiker van een door ZeroPlex beheerde Microsoft-omgeving bent u al bekend met het 2FA/MFA-login mechanisme. Er komt m.i.v. 27 februari a.s. een wijziging in het gebruik.

Het toestemming geven via de Authenticator app verandert naar een code die men over moet nemen van het beeldscherm en ingeeft in de Authenticator app op de telefoon. De verwachting is dat medewerkers zich op die manier meer bewust zijn van de login die ze wel of niet hebben aangevraagd. Voor extra zekerheid laten we u de locatie zien van waaruit de aanvraag is gedaan en de applicatie waar u toestemming voor vraagt. In onderstaand plaatje ziet u de basis versie.

veiligheidsfuncties microsoft

In het kort, MFA Number Matching op Microsoft Authenticator is een effectieve manier om de beveiliging van uw Microsoft-account nog verder te verhogen. Dit is een nieuwe verplichte manier van inloggen die Microsoft wereldwijd doorvoert. Als ZeroPlex klant hoeft u verder niets te doen. ZeroPlex zal als onderdeel van de dienstverlening de nodige wijzigingen aan de Microsoft-systemen kosteloos doorvoeren.

Uiteraard kunt u met vragen altijd terecht bij de ZeroPlex Servicedesk via support@zeroplex.nl. We helpen u daar graag verder.