Corona en home office: zo blijft thuiswerken gezond en leuk

Thuiswerken; het is de laatste weken belangrijker dan ooit geworden. Het is een vorm van social distancing, waarmee we een vergaande verspreiding van het coronavirus kunnen voorkomen. Maar waar de een al een fantastisch ingerichte thuiswerkplek heeft, probeert de ander misschien nog rusteloos een prettig werkplekje te vinden. Er is binnenshuis nu eenmaal veel afleiding te vinden. Een kind dat aandacht nodig heeft, de afwas die in de weg staat, een oncomfortabel bureau waaraan je simpelweg niet lekker kunt zitten… Kortom: succesvol thuiswerken is minder makkelijk dan het lijkt. Daarom deelt ZeroPlex graag haar tips om jouw home-office tot een uitstekende werkplek om te kunnen toveren. Zo kom je de coronacrisis door zonder jouw productiviteit te hoeven verliezen.


Vind een comfortabele werkplek waar je productief kunt zijn

Zorg ervoor dat je werkplek zo ingericht is, dat jij je goed kunt concentreren: let dus erop dat de omgeving goed verlicht is en je tafel opgeruimd is. Of niet, als een creatieve chaos jou juist helpt om je werk goed uit te kunnen voeren. Een goede werkplek verschilt namelijk voor iedereen. Let daarnaast erop dat jouw werkplek ergonomisch is ingericht, om nek- en rugpijn te voorkomen. Moet je achter een laptop werken en krijg je fysieke klachten? Vraag dan aan jouw werkgever of je tijdelijk een monitor, muis en toetsenbord mee naar huis mag nemen om in een betere houding te kunnen werken.

Blijf in beweging!

Ook op kantoor is het ongezond om acht uur lang achter de computer door te brengen. Beweging en frisse lucht is belangrijk. Let hier dus ook thuis op. Kom regelmatig achter de computer vandaan om in ieder geval even de benen te strekken. Het in huis halen van werk kan daarnaast ervoor zorgen dat jouw persoonlijke ritme in de war raakt. Eet daarom op regelmatige tijden en liever niet achter het scherm van de laptop: het is belangrijk soms even los te komen van je werk.

Blijf communiceren met collega’s en klanten

Ook thuis kun je contact met collega’s onderhouden. Net zoals je dat ook op kantoor zou doen. Zo zijn er bijvoorbeeld voldoende apps of platforms waar collega’s makkelijk verhalen, tips of foto’s van hun thuiswerkplek kunnen delen. Zie het als de digitale variant het babbeltje bij de koffieautomaat. Zo blijft de thuiswerksfeer gezellig en vertrouwd. Blijf daarnaast niet alleen met jouw collega’s communiceren, maar ook met jouw klanten. Probeer alle besprekingen, telefoontjes en vergaderingen, die je normaal ook in een werkweek organiseert, door te laten gaan: maar dit keer vanachter een beeldscherm. En zorg dat iedereen up-to-date blijft en wees creatief in de verschillende mogelijkheden die het internet biedt. Meer weten? Lees dan vooral onze volgende blog over werken met Microsoft Teams!

Let op wat je precies deelt met anderen

En tot slot een laatste belangrijke regel voor communicatie: privacy! Omdat we nu bijna allemaal thuis moeten werken, zijn foto’s van innovatieve en grappige werkplekoplossingen erg populair op social media. Heel leuk, maar let wel op wat je precies fotografeert: zorg ervoor dat er geen vertrouwelijke informatie op jouw beeldscherm staat of op jouw bureau ligt.

Zo maak je thuiswerken zo handig en veilig mogelijk

Gelukkig biedt het internet voldoende mogelijkheden om thuiswerken te vereenvoudigen. Je kunt bijvoorbeeld met bepaalde programma’s gemakkelijk via jouw eigen apparatuur, of via een computer van de zaak, verbinding maken met jouw werkbestanden. ZeroPlex is een expert op dit gebied. Wij adviseren jou en jouw werkgever Parallels Client of Parallels Webpagina te gebruiken. Deze programma’s van Microsoft zijn uitstekend beveiligd en bieden jou alle handvaten om thuis net zo productief te zijn als op werk. Neem vooral contact op met support@zeroplex.nl als je hier meer over wilt weten. Wij helpen je graag!