Ontdek de voordelen van op maat gemaakte software

Ieder bedrijf maakt gebruik van software. De vraag is alleen wat voor software het beste bij een organisatie en haar processen past. Het ene bedrijf zal misschien voor standaard software kiezen. Dat is vaak goedkoper dan op maat gemaakte software. Dat kan natuurlijk: er is immers prima standaard software beschikbaar als uw bedrijfsorganisatie weinig verlangt. Helaas is dat in de praktijk meestal niet het geval. Iedere onderneming is namelijk anders en heeft daardoor ook andere wensen. Op maat gemaakte software is daarom voor vrijwel alle bedrijven een geschenk uit de hemel: het optimaliseert, het vereenvoudigt en het bespaart tijd en uiteindelijk kosten. Hoe? ZeroPlex legt het je uit.

Maatwerk: kritisch kijken naar bedrijfsprocessen

Op maat gemaakte software en standaard software hebben allebei een andere invloed op een bedrijf. Zie het zo: met standaard software organiseert u uw processen en medewerkers om de software heen. De software is dus leidend. Dat is zonde, want daarmee loopt u de kans geld en tijd te verspillen aan omslachtige processen. Maar u kunt het ook omdraaien en de software juist voor ú laten werken, door het op maat te (laten) maken. Voordat software op maat gemaakt wordt, wordt er namelijk eerst kritisch gekeken naar bedrijfsprocessen: wat kan efficiënter, sneller of makkelijker? Wat is het ideale proces? En welke werkzaamheden kunnen eigenlijk heel goed geautomatiseerd worden, zoals het bijhouden van een inventaris of het invoeren van werkuren? Op basis van die informatie wordt de software geschreven.

Loonkostenbesparing en tevreden medewerkers

Zoals we al schreven: met op maat gemaakte software kun je dus kosten besparen. Dat is een fantastisch voordeel. U heeft namelijk dankzij het automatiseren of verbeteren van werkprocessen minder manuren nodig om tijdrovende klussen te klaren. Maar er zijn nog meer voordelen die aan maatwerk kleven. Zo zorgt op maat gemaakte software niet alleen voor een blije directeur, maar ook voor blije werknemers. Het vergroot namelijk het werkplezier omdat de software het werk makkelijker en efficiënter maakt. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen dubbele gegevens meer in te voeren, als op maat gemaakte software twee systemen koppelt en synchroniseert. Tot slot is goede op maat gemaakte software altijd aan te passen. Verandert uw arbeidsproces? Of maakt u gebruik van een nieuw programma? Dan verandert de software met u mee. Zolang de basis foutloos en passend is.

Software op maat laten maken door ZeroPlex

Er is een natuurlijk een reden dat wij een blog aan op maat gemaakte software willen wijden. ZeroPlex is namelijk een specialist op dit vlak. Wij begrijpen als geen ander hoe software bedrijfsprocessen kan verbeteren, of hoe het uw bedrijf zelfs kan helpen de concurrentie een stap voor te blijven. Bij de snelst groeiende bedrijven speelt digitalisering daarom een heel belangrijke rol in iedere beslissing die zij nemen. Ook wij staan klaar om werk te maken van uw digitale ambities. Wij leveren software die niet alleen uw werkprocessen zal verbeteren, maar ook altijd aangepast of geüpdatet kan worden als er iets binnen uw bedrijf verandert. Zo blijft maatwerk echt maatwerk. Meer weten? Neem dan vooral contact met ons op.

 


Komt u graag in contact met ons of wilt u meer over ons weten? Klik dan hier voor onze contactgegevens.
Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.