Medewerker aan het woord: ‘De deuren staan hier altijd open.’

Het team van ZeroPlex kent haar klanten natuurlijk door en door. Wij helpen bedrijven ten slotte ook dagelijks aan oplossingen voor hun ICT-problemen. Daarom wil ZeroPlex graag de gelegenheid geven om een van die specialisten aan jullie voor te stellen. Vandaag aan het woord: Jasper, Manager Software Development.

VAN GAME TECHNOLOOG NAAR SOFTWAREONTWIKKELAAR

Zes jaar geleden stapte Jasper het kantoor binnen en was daarmee de 3e medewerker na Steven en Rick. Net afgestuurd met weinig IT-ervaring, maar voornamelijk een affiniteit voor programmeren, inmiddels is hij Manager Software Development. Samen met zijn team van zes mensen maken ze softwaresystemen op maat: ‘Kleine en grote projecten, we doen eigenlijk alles. Ik behoud het overzicht en deel de taken op zodat het team aan de slag kan en bij vragen weten ze mij te vinden. Onze softwaresystemen helpen onze klanten bij alle dagelijkse werkzaamheden.’

Jasper was zeker geen onbekende voor ZeroPlex. De eigenaar en oprichter Rick en zijn collega Steven, kende hij al vanaf de middelbare school. Toen Rick en Steven tegen het eind van Jasper zijn studie Game Technologie in Utrecht op zoek waren naar een derde medewerker stelde hij zichzelf direct kandidaat. In het begin deed Jasper zelfs wat IT-werkzaamheden, maar het groeide langzaam maar zeker verder door naar softwareontwikkeling. ‘We zijn begonnen met kleine opdrachten. Bijvoorbeeld koppelingen tussen twee systemen of het ontwikkelen van functionele systemen. In de loop van de tijd hebben we het team uitgebreid tot inmiddels zes personen en maken we volledige ERP-systemen.

‘JE CREËERT IETS VANUIT HET NIETS, DAT MAAKT HET BIJZONDER’

Geen enkele dag is hetzelfde. Jasper is de creatieve schakel tussen de klant en de onbekende wereld van softwareontwikkeling. ‘Wij maken maatwerk software. Dit houdt in dat elke applicatie die we ontwikkelen uniek is, elk bedrijf is natuurlijk anders en dat is terug te zien in de software die we maken. Je creëert iets vanuit het niets en dat maakt het bijzonder. Dat we feedback krijgen dat alles goed werkt, maakt het helemaal af. En voordat we klaar zijn, staat er weer nieuw project klaar.’

Jasper licht toe dat dit werk echt mensenwerk is. Bij alle afdelingen van ZeroPlex fungeren ze ook als sparringpartner, iets wat heel waardevol is voor de klant. En naast software kijkt Jasper ook goed naar de bedrijfsvoering. ‘Wat belangrijk is, is dat de systemen gebruiksvriendelijk zijn. Daar doen we natuurlijk ons uiterste best voor. Soms lopen we dan alsnog tegen uitdagingen aan, maar dan kijken we een stap verder. Met software kan je in principe alles oplossen, soms is het nodig om te kijken waar we het anders kunnen proberen. Bijvoorbeeld de bedrijfsvoering van een klant. Hier adviseren wij dan ook eerlijk in als wij denken dat dit geoptimaliseerd kan worden.’

ALLES ONDER EEN DAK

Jasper beschrijft ZeroPlex als de all-in oplossingen voor bedrijven. Alles zit onder één dak en dat zorgt ervoor dat er snel geschakeld wordt en expertise op alle deelvlakken binnen handbereik is. En niet alleen voor klanten, maar ook onderling. Er is nauwelijks een scheiding tussen de afdelingen waardoor iedereen veel van elkaar leert. En dat zorgt er ook voor dat Jasper elke dag met veel plezier naar zijn werk gaat.

Ben je benieuwd naar meer verhalen van onze medewerkers? Lees hier het interview met Stijn, een van onze ICT-specialisten. Neem voor meer informatie over onze diensten, vooral contact op, wij helpen je graag!

 

 


Komt u graag in contact met ons of wilt u meer over ons weten? Klik dan hier voor onze contactgegevens.
Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.

 

ZeroPlex, uw partner in ICT
ICT-beheer, Cyber security, Software development, Cloud en telecom advies of uitbesteden alle ondernemers en MKB+ in de omgeving Venlo, Venray, Belfeld, Tegelen, Blerick, Reuver, Panningen, Boxmeer.