Werken in de cloud: alles, altijd, overal bij de hand hebben

Eigenlijk kunnen we 2020 wel het jaar van de home-office noemen. Dankzij de uitbraak van het coronavirus zijn veel mensen namelijk genoodzaakt thuis te werken. Daarom deelde ZeroPlex eerder al tips om jou te helpen jouw thuiswerkplek beter in te richten. Maar wat ook een heel belangrijk onderdeel van een goede thuiswerkplek is, is natuurlijk de onlineomgeving waarin je werkt: de cloud. ZeroPlex legt je graag uit wat werken in een cloud precies inhoudt en wat voor voordelen een cloud met zich meebrengt.

Cloud: krijg overal toegang tot jouw bestanden

De cloud is een schitterende werkplekinnovatie. Vroeger was een werkplek namelijk lang niet zo flexibel als nu. Je had bijvoorbeeld slechts vanaf één plek toegang tot je documenten. Die plek was waarschijnlijk jouw computer op kantoor, waardoor thuiswerken eigenlijk helemaal geen optie was. Een cloud biedt jou en jouw collega’s die mogelijkheid wel. Een cloud kun je namelijk zien als een online ‘wolk’, waarin je jouw gegevens en bestanden kunt opslaan. En omdat de cloud online is, kun je vanaf ieder apparaat met internetverbinding jezelf toegang tot die documenten geven. Je kunt dus simpelweg vanaf iedere locatie inloggen op jouw online-werkplek en aan de slag gaan. Daarbij is het natuurlijk wel erg belangrijk dat jouw cloudtoepassing goed beveiligd is.

Een cloud maakt online werken veilig, makkelijk en vooral flexibel

Werken in een cloud biedt verschillende voordelen. We zetten ze graag even voor je op een rijtje. Zoals we al schreven, zorgt de cloud ervoor dat je niet meer aan één vaste werkplek verbonden bent. Dankzij jouw cloudapplicatie kun je simpelweg werken waar je maar wilt. Ten tweede zorgt een goede cloudoplossing ervoor dat je veel beter bereikbaar bent voor klanten en collega’s: met de meeste clouddiensten, zoals die van Microsoft 365, kun je namelijk ook telefoneren, chatten en videobellen. Ten derde maakt een cloud het samenwerken met collega’s stukken makkelijker, omdat iedereen toegang tot dezelfde programma’s en documenten heeft. Een goed voorbeeld is Teams van Microsoft: daarmee kun je dezelfde bestanden delen en bewerken, waardoor je niet steeds allerlei documentversies aan het creëren bent. Handig! En tot slot worden clouds tegenwoordig steeds beter beveiligd. De ontwikkelaar kan namelijk jouw cloud op afstand continu van beveiligingsupdates voorzien. En niet alleen dat: ook heb je dankzij de cloud online een back-up van al jouw bestanden voorhanden, zodat je altijd nog je documenten terug kunt krijgen áls er eens iets misgaat.

werken in de cloud noord-limburg Venlo

Meer weten over clouds?

Dan ben je aan het juiste adres! ZeroPlex in Venlo, Noord-Limburg is een expert op het gebied van werken in clouds. Wij adviseren jou en jouw werkgever Parallels Client of Parallels Webpagina te gebruiken. Deze programma’s van Microsoft zijn uitstekend beveiligd en bieden jou alle handvaten om thuis net zo productief te zijn als op werk. Neem vooral contact op met support@zeroplex.nl als je hier meer over wilt weten. Wij helpen je graag!